vrijdag 5 september 2014

Handige studietips!

Veel scholen zijn al weer begonnen en het is dan ook de hoogste tijd om te beginnen met leren en studeren. Het is net vakantie geweest en niemand heeft zin om huiswerk te maken en voor toetsen te leren. Daarom heb ik een paar studietips, die ervoor zorgen dat het maken van huiswerk en het leren van toetsen leuker wordt! Lees dus gauw verder.





1. Een goede planning. Het is heel erg belangrijk dat je een goede planning maakt en op tijd begint met huiswerk maken en leren voor toetsen. Als je een goede planning maakt, ben je niet tot middernacht bezig met je huiswerk en leer je alles op tijd. Dat is niet het enige: je moet je er wel aan houden en niet alles uitstellen, want daar heb je niks aan!

2. Zorg er tijdens het leren van een toets voor, dat je niet wordt afgeleid. Leg je telefoon weg, doe de computer of laptop uit (als je het niet nodig hebt om te leren) en leg eventueel nog spullen weg die je afleiden.

3. Neem pauzes. Na een half uur of uur leren, verdien je wel een pauze. Je verdient het niet alleen, je hebt het ook nodig. Het is niet de bedoeling dat je aan één stuk door blijft leren. Dan kun is je concentratie niet zo goed en is het leren minder leuk.

4. Beloon jezelf! Spreek met jezelf af, dat je bijvoorbeeld na 2 uur studeren, iets lekkers te eten gaat maken voor jezelf. Of ga eventjes koffie drinken in een café.

5. Een stille en opgeruimde studieplek. Zorg ervoor dat je studieplek opgeruimde en netjes is. Zorg er ook voor dat je je goed kan concentreren, dus zoek een stille plek op. Als je thuis geen goede studieplek kan vinden, ga dan bijvoorbeeld naar de bibliotheek.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Veel succes met het maken van je huiswerk en het leren van je toetsen!

Heb je zelf nog handige studietips? Zet ze dan in de reacties!

Bedankt voor het lezen & tot mijn volgende artikel! ♥

xxx Rainbow Unicorn Blog

Geen opmerkingen: