zaterdag 6 september 2014

20 levensmiddelen die goed zijn voor je huid

Je hebt niet veel meer nodig dan je gezond verstand om te beseffen dat wat je eet invloed heeft op hoe je lichaam eruit ziet en hoe je je voelt. Als je voeding eet met een hoog vet gehalte, of veel suiker bevat dan dat je lichaam en indirect ook je geest beïnvloeden. Maar als je voedsel tot je neemt dat gezond voor je is dan zal je lichaam daar ook op reageren je zal er beter uit gaan zien en je gezonder voelen. 
Als je wilt dat je huid er jong, soepel en gezond uitziet, is het noodzaak om te beginnen aandacht te schenken aan wat je eet en drinkt. Neem eens een kijkje naar de volgende twintig voedingsmiddelen die niet alleen goed  voor je huid zijn, maar je hele uiterlijk en innerlijk stimuleren.
1. Water
Het eerste wat je lichaam kan gebruiken als je een fantastisch uitziende huid wilt is water. Hoe meer water je drinkt, hoe meer vuiligheid je uit je lichaam wegspoelt en je huid er ook beter uit laat zien.


2. Groene thee
Wanneer je het water drinken te eentonig gaat vinden , wissel dan af met het drinken van groene thee. Het heeft vele verschillende voordelen voor de gezondheid met inbegrip voordelen voor de huid. U kunt het koud of warm drinken, maar vermijd het toevoegen van suiker of melk als je alle voordelen voor uw huid wilt benutten.

3. Cantaloupe

Dit voedsel verhoogt de antioxidanten in je lichaam die het vermogen hebben om huidproblemen te verminderen en het maakt dat je huid beter absorberend is.

4. Tomaten
Dit is een ander voedsel dat rijk is aan anti-oxidanten en daarom hebben dezelfde huid-verhogende voordelen die de meloen zal geven aan jou.

5. Bessen

Aardbeien, bosbessen en bramen zijn allen bessen die ook rijk zijn aan antioxidanten. Eet ze alleen, gooi ze in de hagelslag of voeg ze toe aan andere gerechten om de gezondheid van uw huid te verhogen de gehele dag door.

6. Pruimen

Ook pruimen zijn rijk aan antioxidanten, en laxeren bovendien erg goed, dus afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Bovendien zijn er verschillende soorten pruimen, met zoete en zure smaken en zijn in vele gerechten te verwerken.
7. Zoete aardappelen
Zoete aardappelen zijn een goed alternatief voor de tomaat of de cantaloupe wat betreft de werking als antioxidant, en er zijn ontelbare variaties mogelijk met deze groente, van koken, bakken, pureren, frituren tot het maken van taartjes.

8. Broccoli
Dit is een geweldige groente die veel verschillende voordelen voor de gezondheid heeft, dat is waarom je altijd hoort dat je je broccoli moet eten. Een van de dingen die het veel bevat is vitamine A, een vitamine die is belangrijk is voor de verbetering van het omzetten van cellen in de huid. Dit betekent dat wanneer je broccoli eet, je huid sneller vernieuwd en de nieuwe verse huid zit bovenop, waar iedereen die je tegenkomt het kan zien.
9. Spinazie
Spinazie maakt je niet alleen zo sterk als Popeye, het is ook rijk aan vitamine A en heeft dus ook dezelfde eigenschappen die broccoli heeft dus het is goed voor je huid. Je zag Popeye nooit met een droge, verouderde huid, of wel soms?Je kunt met spinazie ook weer alle kanten uit in de keuken en er zijn 1001 recepten te vinden om heerlijke gerechten te maken met rauwe of gekookte spinazie. 
10. Wortelen
Als je niet van groene bladgroente houdt, maar toch graag aan je portie vitamine A wilt komen en ook nog meer voordelen voor je huid en gezondheid  zoekt, dan heb je met wortel een goed alternatief gevonden.

11. Vetarme zuivelproducten

Zuivelproducten zijn goede bronnen van calcium en vitamine A en dus goed voor je botten en je huid, maar veel zuivel bevatten vet, dus let er goed op dat je vet-arme zuivelproducten gebruikt.
12. Omega 3 rijke visgerechten
Omega 3 is dat "goede vet" dat we altijd proberen te krijgen, ook al proberen we de "slechte vetten" te vermijden. Een van de dingen die de Omega 3 vetten doen is het weren van elke vorm van ontsteking. Dit betekent dat ze goed voor de huid zijn. Je kunt deze vinden in veel verschillende visgerechten waaronder tonijn, schaaldieren, sardines en zalm.Je hoeft niet te vissen om de essentiële vetzuren die je lichaam nodig heeft te eten. Een andere goede optie is om lijnzaad te eten en te koken met lijnzaadolie.
13. Vlas zaden
Je hoeft niet te vissen om de essentiële vetzuren die je lichaam nodig heeft te eten. Een andere goede optie is om lijnzaad te eten en te koken met lijnzaadolie.

14. Walnoten

Dit is nog een andere goede optie die je kunt kiezen naast zaden of visgerechten als je je huid met deze essentiële vetzuren wilt verbeteren.

15. Grapefruit
Dit fruit is erg rijk aan vitamine C. Vitamine C is ideaal voor mensen die bezorgd zijn over huidproblemen, omdat het de vertragingen van veroudering van de huid bevordert en rimpels vermindert.
16. Sinaasappels 
Ook sinaasappels zijn rijk aan vitamine C. Dus naast een lekker tussendoortje of dorstlesser is het net als grapefruit ook goed voor je huid.
17. SpruitjesSpruitjes zijn een goed voor de huid. Erwten zijn een andere optie.
De meeste mensen denken dat je citrusvruchten moet eten om vitamine C te krijgen, maar er zijn een paar groenten die er net zo goed voor zijn. 
18. Volkoren 
Een ander ingrediënt in sommige voedingsmiddelen dat echt goed is voor je huid is selenium. Dit is te vinden in volkoren granen, brood en gebak. Dit verbetert de huid op cellulair niveau en houdt je jong en mooi.
19. Mager rood vlees
Sommige mensen hebben een slechte huid, omdat ze niet genoeg ijzer in hun dieet hebben. Als je bang bent dat je lichte of donkere kringen onder je ogen hebt dan moet je misschien meer ijzer eten. Rood vlees is een geweldige bron van ijzer, maar zorg ervoor dat je niet al te veel rood vlees eet, omdat het een hoog gehalte aan vet bevat.
20. Eieren
Eieren zijn een goed ijzer-alternatief voor mensen die niet te veel rood vlees willen eten.


Bedankt voor het lezen & tot mijn volgende artikel! ♥

xxx Rainbow Unicorn Blog

Geen opmerkingen: